ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΗΡΗΘΡΕΣ
Το μεγάλο πρόβλημα στην άσκηση της βιολογικής μελισσοκομίας ήταν η μη ύπαρξη στην ελληνική αγορά πιστοποιημένου βιολογικού κεριού. Ο κανονισμός βέβαια επιτρέπει τη δημιουργία κηρηθρών από απολεπίσματα συμβατικού κεριού αλλά χημικές αναλύσεις αξιόπιστων εργαστηρίων έχουν βρει διπλάσιες ποσότητες υπολειμμάτων φαρμάκων ή σκευασμάτων σ’ αυτά, τα οποία αναπόφευκτα περνούν στο μέλι. Το πρόβλημα λύθηκε όταν καταφέραμε να εισάγουμε –μέσω του συνεταιρισμού μελισσοκόμων ΜΕΛΙΧΡΥΣΟΣ -βιολογικές κηρήθρες πιστοποιημένες από τον ECOCERT από τη Νέα Ζηλανδία,μια χώρα με υψηλό επίπεδο μελισσοκομίας και περιβαλλοντικής ευαισθησίας.
ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΒΑΡPΟΑ
Για τον έλεγχο του συγκεκριμένου παρασίτου των μελισσών χρησιμοποιούμε βιολογικές κηφηνοκηρήθρες  σε συνδυασμό με ένα  βιολογικό σκεύασμα, που στηρίζεται σε ένα εντομοπαθογόνο  μύκητα, το οποίο φέρνουμε  από τη Νέα Ζηλανδία.
ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
Επειδή θεωρούμε τον ενημερωμένο καταναλωτή σύμμαχό μας, αναγράφουμε στην ετικέτα όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την ενημέρωσή του χωρίς βέβαια να μας το υποχρεώνει ο ΕΦΕΤ. Έτσι,  αν και δεν έχουμε υποχρέωση αναγράφουμε την τοποθεσία συλλογής του μελιού, το χρόνο συλλογής, το χρόνο τυποποίησης. Και αυτό, γιατί θέλουμε ο συνειδητοποιημένος καταναλωτής, όχι μόνο να γνωρίζει τι τρώει αλλά και τι πληρώνει.
ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ
Για τη συλλογή της πρόπολης και της γύρης χρησιμοποιούμε ανοξείδωτες γυρεοπαγίδες ή προπολοπαγίδες και ποτέ πλαστικές.
ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Tο μέλι συσκευάζεται αφού παραμείνει σε δεξαμενή ηρεμίας για είκοσι περίπου μέρες (για να συλλεχθεί το αφρόμελο) χωρίς κανένα άλλο φιλτράρισμα ή οποιαδήποτε άλλη επεξεργασία. Έτσι διατηρείται η υψηλή βιολογική του αξία.
Οι δεξαμενές του μελιού εννοείται ότι είναι INOX και οι συγκολλήσεις έχουν γίνει με LASER και όχι με TIK γιατί σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να περάσουν βαρέα μέταλλα από τις συγκολλήσεις στο μέλι. Και ακόμη πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι πλαστικές συσκευασίες είναι ακατάλληλες για συσκευασία μελισσοκομικών προϊόντων. Το αν έχουμε δίκαιο ή όχι σε  αυτά που υποστηρίζουμε θα φανεί με τον καιρό.